Powiatowy „Kopernik” wzbogacił się o nowy sprzęt do szkolnych pracowni
Projekt „Pracownie gastronomiczno-cukiernicze na miarę naszych czasów” autorstwa Moniki Kasperczyk i Ilony Kuli, nauczycielek z powiatowego „Kopernika” zyskał uznanie Fundacji PKO Banku Polskiego. Z jego wymiernych efektów już we wrześniu skorzystają uczniowie Powiatowego Zespołu Nr 10 Szkół Mechaniczno-Elektrycznych im. Mikołaja Kopernika w Kętach.
Celem projektu „Pracownie gastronomiczno-cukiernicze na miarę naszych czasów” było doposażenie szkolnych pracowni: gastronomicznej i cukierniczej w niezbędny i nowoczesny sprzęt o wartości 20 tys. zł.
– Zakupiony sprzęt i urządzenia oraz pomoce techno-dydaktyczne: zastawa stołowa, sztućce, formy do pieczenia, naczynia do zapiekania, patery na ciasto, blendery zanurzeniowe, garnki, patelnie, wyciskarka wolnoobrotowa do soków, naświetlacz do jaj, miski, miarki, noże kuchenne i do carvingu zwiększą zakres możliwości użytkowania obu pracowni. Przyczynią się także do podniesienia wiedzy i praktycznych umiejętności naszych uczniów – informuje placówka w Kętach, wyrażając nadzieję, że w ten sposób zachęci także uczniów klas ósmych do podjęcia nauki w „Koperniku” w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
(Źródło i foto: PZ nr 10 w Kętach)
Starostwo Powiatowe w Oświęcimiu
Tagi
BobrekBroszkowicebrzeszczeFryzjerGmina BrzeszczeGmina ChełmekGmina KętyGmina OsiekGmina oswiecimGmina Polanka WielkaGmina PrzeciszówGmina Zator ChełmekGrojecharmezeInfo Małopolskainfo oświęcimInfo PolskaJawiszowicekętyŁazyŁękimalopolskaMechanik pojazdów samochodowychMonter sieci instalacji i urządzeń sanitarnychoperator obrabiarek skrawającychOsiekoswiecimpolanka wielkaPoręba Wielkapowiat oświęcimskiPowiatowy Zespół Nr 10 Szkół Mechaniczno-Elektrycznych im. Mikołaja Kopernika w KętachprzeciszowRajskoTechnik elektryktechnik informatyktechnik Mechaniktechnik żywieniatechnik żywienia i usług gastronomicznychTechnikum KętyWitkowicewspieraj lokalnezator